Внимание Местата са ограничени! Запази своето сега

Практически насочен Python курс

Запознайте се с нашия шестмесечен интензивен курс по програмиране с езика Python. Курсът е специално проектиран както за напълно начинаещи в програмирането, така и за тези с базови познания, които искат да преминат на следващо ниво. С фокус върху практическото приложение, ще ви въведем в света на програмирането и ще ви предоставим необходимите умения за стартиране на успешна кариера като Python разработчик.


Защо Python?

Python е един от най-популярните и широко приложими езици за програмиране в света. С Python можете да създавате всякакъв вид приложения, информационни системи и програмни продукти. Използва се за уеб разработка (web development), back-end development, изкуствен интелект (AI), машинно обучение (machine learning), анализ на големи данни (big data) и много други.

Python е и един от най-използваните езици в Google. С него се задвижва YouTube видео платформата. Python езикът, инструментите и технологиите са водещи в Google App Engine и Google Cloud.

Основи на програмирането и работа с данни

Изучаване на основните концепции на програмирането с Python, включително променливи, функции, цикли и работа с данни чрез библиотеки като NumPy и Pandas.

Обектно-ориентирано програмиране и инструменти за разработчици

Разбиране на принципите на обектно-ориентираното програмиране (ООП) и овладейте основни инструменти за разработчици като Git, IDE и използването на ChatGPT и Copilot за обучение.

Уеб разработка с Python - част 1

Навлезте в света на уеб разработката с Python. Разберете основните концепции като HTTP и REST, и създайте първото си back-end приложение, използвайки FastAPI.

Уеб разработка с Python - част 2

Задълбочаване на познанията по уеб разработка. Научете основите на SQL и релационните бази данни, приложете общи дизайн и архитектурни модели като REST и създайте приложение с Django.

Разширени теми в Python програмирането

Изследвайте разширени теми като асинхронно програмиране с нишки, мултипроцесинг и корутини. Овладейте регулярните изрази и научете как да използвате Docker и docker-compose за разработка и разгръщане на приложения.

Изкуствен интелект и уеб скрапинг с Python

Потопете се в света на изкуствения интелект (AI) с Python. Научете как да работите с AI инструменти и библиотеки като Keras и Huggingface. Овладейте техниките за уеб скрапинг и извличане на данни от уебсайтове.


Формат на курса

 • 6 месеца продължителност, като стартиране на 08.10.2024;
 • 2 занятия по 3 часа седмично, с допълнителен ангажимент от още толкова време за домашни;
 • Провеждане онлайн, със записи от предходните срещи;
 • 7 практически мини проекта;
 • Домашни и задачи за вкъщи след всяко занятие;
 • Индивидуална помощ от лектора към всеки курсист;
 • Лекции на български език;
 • Група от 30 човека, като всеки курсист получава индивидуална помощ;
 • Видео материалите се архивират 3 месеца след датата на последната лекция;
 • Достъпът до дискусионната група и лектора остават отворени и след завършване на обучението;
 • Платформата е достъпна не само от България, но и от чужбина;
 • Графикът на занятията е съобразен със стандартната работна седмица и се провеждат в извънработно време (19.00ч).

Програма на курса

Месец 1

Основи на програмирането и работа с данни

 • Въведение в основните концепции на програмирането с Python
 • Променливи, функции, цикли и работа с данни
 • Използване на библиотеки като NumPy и Pandas за анализ на данни

Месец 2

ООП и инструменти за разработка

 • Принципи на обектно-ориентираното програмиране (ООП)
 • Овладяване на инструменти за разработчици като Git и IDE
 • Използване на ChatGPT и Copilot за обучение и разработка

Месец 3

Уеб разработка с Python - част 1

 • Въведение в уеб разработката с Python
 • Основни концепции като HTTP и REST
 • Създаване на първо back-end приложение с FastAPI

Месец 4

Уеб разработка с Python - част 2

 • Задълбочаване на познанията по уеб разработка
 • Основи на SQL и релационните бази данни
 • Прилагане на REST архитектура и създаване на приложение с Django

Месец 5

Разширени теми в Python

 • Асинхронно програмиране - нишки, мултипроцесинг, корутини
 • Регулярни изрази
 • Използване на Docker и docker-compose за разработка и deployment

Месец 6

Изкуствен интелект и уеб скрапинг с Python

 • Въведение в AI с Python
 • Работа с AI инструменти и библиотеки като Keras и Huggingface
 • Уеб скрапинг и извличане на данни от уебсайтове

Simeon Emanuilov Python Developer

Лектор

Симеон Емануилов, софтуерен инженер и докторант във ФМИ, който има за цел да ви помогне да издигнете уменията си по Python до следващото ниво. С години опит в разработването на модерни системи за машинно самообучение и имах привилегията да прилагам AI за решаване на реални бизнес проблеми и да изследвам невероятното въздействие, което може да има.

Социални профили:


Въпроси и отговори

Какви са предварителните изисквания за записване в курса?

Основните изисквания за записване в нашия курс включват базова компютърна грамотност (работа с браузър, инсталация на програми) и базово владеене на английски език (четене). Не се изисква предварителен опит в програмирането, тъй като курсът е проектиран да ви преведе през основите на Python и AI, дори ако сте напълно начинаещи.

Как мога да се запиша за курса?

За да се запишете за курса, първо трябва да проведем кратка встъпителна беседа. Тази неформална 10-минутна среща ни позволява да се опознаем, да обсъдим вашите цели и да отговорим на всички въпроси, които може да имате. След това можете да завършите процеса на записване и да си осигурите място в предстоящия курс.

Какъв е форматът на курса?

Курсът се провежда изцяло онлайн в продължение на 6 месеца. Ще имаме 2 занятия по 3 часа всяка седмица, като очакваме подобен ангажимент от време и за самостоятелна работа върху домашни и проекти. Всички лекции се провеждат на живо, но също така се предоставят записи за преглед на по-късен етап.

Ще мога ли да вместя курса в натоварения си график?

Разбираме предизвикателствата на балансирането на обучението с други ангажименти. Затова провеждаме занятията в извънработно време, за да ги направим по-достъпни за работещи професионалисти. Освен това, записите на лекциите ви позволяват да наваксате всеки материал, който може да сте пропуснали. Въпреки това, имайте предвид, че курсът е интензивен и ще изисква значително посвещаване на време и усилия от ваша страна.

Предлага ли курсът някакъв вид сертификация?

Да, при успешно завършване на курса ще получите диплома. Тази диплома включва специален хеш код, който позволява на работодателите да проверят нейната валидност директно чрез Python.bg. Тази сертификация може да бъде ценно допълнение към вашето CV и демонстрация на вашите умения пред потенциални работодатели.

Какво ниво на Python мога да очаквам да постигна след завършване на курса?

Нашата цел е да ви отведем от начинаещ до напреднало начално/средно ниво на Python и AI до края на 6-месечния курс. Ще покрием широк спектър от теми, от основи на програмирането до по-сложни концепции като уеб разработка, обработка на данни и машинно обучение. Въпреки че още ще има какво да научите, ще имате солидна основа, която да надграждате и ще бъдете подготвени да започнете работа по реални проекти.

Предлагате ли някаква помощ за намиране на работа след курса?

Въпреки че не гарантираме директно намиране на работа, ние ви оборудваме с умения, проекти и сертификация, които значително повишават вашата пригодност за наемане на работа. Мини проектите, разработени по време на курса, могат да служат като ценни примери във вашето портфолио при кандидатстване за работа. Освен това, мрежата от контакти, която ще изградите с колегите и лекторите, може да отвори врати към професионални възможности.

Какви са изискванията за включване в курса?

За да влезете в програмата, провеждаме кратка беседа под формата на неформален разговор в рамките на 10 минути. Целта е да разкажа за програмата и да се запознаем. Ще попитам и за компютърната ви грамотност. Курсът може да бъде изучаван както от абсолютно начинаещи в програмирането, така и от тези, които имат начални познания и желаят да ги доразвият към едно по-високо ниво.


Ползи от курса

Обучението предлага множество ползи за вашето професионално и личностно развитие. На първо място, курсът е практически насочен и е подходящ дори за напълно начинаещи в програмирането. Чрез внимателно структурирани лекции и практически упражнения, ще изградите солидна основа в Python програмирането и ще придобиете увереност в своите умения.

Освен това, курсът включва разработването на няколко мини проекта, които не само ще затвърдят вашите нови знания, но и ще ви предоставят ценни примери за вашето портфолио. Тези проекти могат да се използват при кандидатстване за работа след завършване на курса, демонстрирайки вашите практически умения пред потенциалните работодатели.

След успешно завършване на курса, ще получите диплома, която удостоверява вашите постижения. Валидността на тази диплома може да бъде проверена от бъдещи работодатели чрез специален хеш код, предоставен от Python.bg. Това добавя допълнителна стойност и легитимност на вашите новопридобити квалификации.

Разбираме, че ученето на програмиране може да предизвика много въпроси по пътя. Затова предлагаме възможност за отправяне на индивидуални въпроси директно към лектора. Това персонализирано внимание ви позволява да получите изчерпателни отговори и напътствия, съобразени с вашите специфични нужди и предизвикателства.

Присъединявайки се към нашия курс, вие ставате част от вибрантна общност от съмишленици. Ще имате възможност да се запознаете и да си сътрудничите с други ентусиасти на Python, да споделяте знания и да изграждате ценни връзки. Тези връзки могат не само да обогатят вашето учебно пътешествие, но и да отворят врати към бъдещи професионални възможности.

Може би най-значимата полза от нашия курс е потенциалът да стартирате успешна кариера в областта на програмирането. С фокуса си върху практическите умения и най-актуалните инструменти и технологии, този курс ви подготвя да се впуснете уверено в професионалния свят на софтуерната разработка. Независимо дали целта ви е да станете софтуерен инженер, data scientist или да преследвате предприемачески начинания, придобитите в този курс умения ще ви послужат като стабилна основа за успех.

Инвестирайки във вашето образование с нашия курс, вие инвестирате в себе си и в своето бъдеще. С придобитите практически умения, професионални връзки и признати квалификации, вие ще бъдете в изключителна позиция да се възползвате от многобройните възможности в бързо развиващия се технологичен сектор. Присъединете се към нас и направете решителна крачка към реализирането на вашия пълен потенциал в света на програмирането и изкуствения интелект.


+144 часа
лекции и упражнения
+7 проекта
които служат за портфолио
+200 задачи
за домашна подготовка

За кой е подходящ нашия курс?

Нашият курс е подходящ за широк спектър от хора с различен опит и background в програмирането:

 • Начинаещи в програмирането: Ако сте напълно нови в света на програмирането, този курс е чудесна възможност да започнете своето пътешествие. Ще ви въведем в основните концепции на програмирането с Python и постепенно ще изградим вашите умения до по-сложни теми.
 • Хора с опит в друг програмен език: Ако вече имате опит с друг програмен език като Java, C++ или JavaScript, този курс ще ви помогне да прехвърлите вашите умения към Python. Ще се запознаете със спецификите на Python и ще научите как да прилагате вашите съществуващи знания в тази нова среда.
 • Хора с интерес към AI инструментите: Ако сте очаровани от света на изкуствения интелект и искате да научите как да създавате свои собствени AI приложения, този курс е перфектен за вас. Ще ви въведем в основните AI концепции и ще ви покажем как да работите с популярни AI инструменти и библиотеки като Keras и Huggingface.
 • Средно напреднали Python ентусиасти: Ако вече имате някакви основни познания по Python, но искате да задълбочите вашите умения и да изследвате по-разширени теми, този курс ще ви предизвика и ще ви помогне да растете като Python разработчик. Ще покрием теми като уеб разработка, асинхронно програмиране, AI и много други.

Независимо от вашия опит, най-важното изискване за успех в този курс е да имате силна мотивация и желание да учите. Курсът е обширен и покрива много материал, така че ще трябва да сте готови да инвестирате време и усилия както в часовете, така и в самостоятелна работа върху домашни и проекти.

Ако имат страст към програмирането, очаровани от потенциала на AI и готови да посветите себе си на тази интензивна 6-месечна програма, тогава този курс е правилният избор за вас. Независимо дали целта ви е да започнете нова кариера, да придобиете нови умения или просто да задълбочите вашето разбиране за програмирането и AI, нашият курс ще ви предостави инструментите, подкрепата и предизвикателствата, от които се нуждаете, за да успеете.


Гъвкави опции за плащане

Изберете план, който отговаря на вашите нужди и бюджет. Инвестирайте в бъдещето си днес!

Месечен план

Идеално за тези, които предпочитат гъвкавост на плащанията.

550лв. /месец
 • Достъп до всички материали
 • Индивидуални консултации
 • Месечно плащане

3-месечен план

Перфектно за тези, които търсят баланс между спестяване и гъвкавост.

1500лв. /3 месеца
 • Достъп до всички материали
 • Индивидуални консултации
 • Плащане на всеки 3 месеца
 • Спестявате 300лв. спрямо месечния план

Пълен курс

Препоръчително за максимални спестявания и пълен достъп до курса.

2500лв. /6 месеца
 • Достъп до всички материали
 • Индивидуални консултации
 • Еднократно плащане за целия курс
 • Най-изгодната опция в дългосрочен план (спестявате 800 лв. в сравнение с месечно плащане)

Изпратете заявка за включване

Изпратете заявка за включване и ще се свържем с вас максимално бързо. Местата са ограничени до 30, за да може всеки да получи индивидуално внимание.

Изпрати своята заявка

Процес на записване

Запишете се за обучението в няколко лесни стъпки.

1. Записване през формата за кратка беседа

Започнете, като се свържете с нас, за да обсъдим вашите бизнес нужди и цели. Ние ще работим с вас, за да разберем специфичните предизвикателства и възможности, пред които е изправен вашият бизнес.

2. Уточняване на удобен за вас ден и час

Ще се свържа с вас, за да уточним удобен ден и час, за да проведем беседата.

3. Избор на начин за плащане

Това е началото! След това трябва да положите много усилия, за да усвоите напълно материала.


Разгледайте нашия сайт с безплатни съвети и материали

Не сте готови да инвестирате в развитието си с платен курс? Няма проблем!

Разгледайте нашия сайт, където ще откриете стотици безплатни съвети и статии. Може да се абонирате за бюлетина и да получавате селектирано съдържание регулярно. Но не забравяйте, че съдържанието в сайта ни е много малка част от преподаваното в обучението.